شربت سکنجبین یکی از بهترین نوشیدنی های ایرانی است که نوشیدن آن در فصل تابستان فواید زیادی برای بدن دارد.
شربت سکنجبین یکی از خوشمزه ترین شربت های سنتی ایرانی است که فواید زیادی برای سلامتی دارد.
سکنجبین در واقع مخلوطی از سرکه و عسل است که به مقدار معینی با هم مخلوط میشوند و از مخلوط کردن آنها با هم شربتی خوش طعم و معطر به دست میآید. در بعضی مناطق نیز سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر درست میکنند و امروزه که عسل گران یا کمیاب تر از قبل است، عموماً از شکر تهیه می شود.
کسانی که از عوارضی مانند مشکلات ادراری، معده درد، نفخ شکم، ضعف بینایی و سایر عوارض رنج می برند، بهتر است کاهو را با سکنجبین بخورند.
با مصرف شربت سکنجبین می توانید مشکلات ادراری، نفخ شکم و معده درد را نیز برطرف کنید.
فواید شربت سکنجبین
شربت سکنجبین یکی از بهترین نوشیدنی های طب سنتی است که صفرای اضافی بدن را دفع می کند.
سکنجبین از عسل و سرکه ساخته می شود که باعث افزایش نفوذ غذا به سلول های بدن می شود.
شربت سکنجبین التهاب ناشی از گرما را کاهش می دهد و در نهایت سموم بدن را با ادرار یا عرق خارج می کند و می تواند ملین مفیدی باشد.
اگر سکنجبین از کاسنی و کمی گلاب درست شود، نوشیدنی مفیدی می شود برای کسانی که طبع گرم یا نفخ دارند، اما برای مبتلایان به زخم معده مضر است.
سکنجبین می تواند نفوذ غذا به سلول های بدن از جمله سلول های کبدی را نیز افزایش دهد.
اگر کاهو با سکنجبین یا سرکه خورده شود اشتها آور است.
اگر آب کاسنی را با سکنجبین بنوشید بهترین دارو برای درمان تب طولانی است.
سکنجبین همچنین در تسکین سردرد نیز می تواند موثر باشد.
محدودیت های استفاده از سکنجبین
افرادی که معده های سرد و ضعیف دارند باید در مصرف سکنجبین احتیاط کنند.
افرادی که اعصاب ضعیفی دارند، باید در مصرف سکنجبین احتیاط کنند.
افرادی که درد و مشکلات رحمی دارند، باید در مصرف سکنجبین احتیاط کنند.
افرادی که دچار تکرر ادرار و سایر مشکلات مثانه هستند، باید در مصرف سکنجبین احنیاط کنند.
افراد مبتلا به زخم معده، باید در مصرف سکنجبین احتیاط کنند.
افرادی که سرماخوردگی دارند و کسانی که دچار لرزش و اضطراب عصبی هستند باید مراقب باشند از سکنجبین استفاده نکنند.
بهترین زمان استفاده از سکنجبین
استفاده از سکنجبین در طبیعت گرم و فصل تابستان مناسب است که برای کاهش گرما و ایجاد آرامش مصرف آن با کاهو توصیه می شود.
استفاده از کاهو و سکنجبین در طب سنتی
کاهو طبیعتی سرد و مرطوب دارد و سکنجبین طبیعتی گرم و خشک دارد، زیرا از ترکیبات سرکه و عسل تشکیل شده است که به میزان معینی جوشانده می شود و اثرات گرم و خشک بر جای می گذارد.
در واقع اثرات گرم و خشک سکنجبین با اثرات سرد کاهو تا حدودی یکدیگر را خنثی می کنند.
با توجه به اینکه کاهو خواب آور است، می توان آن را با سکنجبین مصرف کرد و هیچ عارضه ای ندارد.
اگر کاهو را به تنهایی و بدون سکنجبین مصرف کنیم، ممکن است رطوبت و سردی آن روی افراد مسن یا دارای اضافه وزن اثر نامطلوبی داشته باشد، اما اگر با سکنجبین مصرف شود، این عوارض از بین می روند.
عناصر تشکیل دهنده سکنجبین
۲واحد سرکه طبیعی
۵ واحد عسل
۴ واحد آب بدون کلر یا با توجه به غلظت مورد نظر
طرز تهیه
ابتدا هر سه ماده را با هم مخلوط می کنیم و می جوشانیم و کف آن را می گیریم تا به یک چهارم برسد و قوام بیاید و برخی معتقدند باید بجوشد تا یک پنجم مخلوط بماند.
برای تهیه سکنجبین می توانید از شربت نعناع یا نعناع نیز استفاده کنید تا از عطر و خواص آن لذت ببرید.
خیار سکنجبین
در شربت سکنجبین مقداری خیار خرد می کنیم و تکه های یخ می گذاریم و سکنجبین خیار را درست می کنیم که برای فصول گرم سال بسیار مناسب است.
این شربت بهترین نوشیدنی برای رفع تشنگی در هوای گرم است.
عناصر:
شکر: یک کیلو
سرکه سفید: ۳۰۰ گرم
نعناع تازه: یک دسته کوچک
خیار: یک عدد کوچک
کاهو رنده شده: یک قاشق غذاخوری
روش آماده سازی
شکر را با ۵ تا ۶ لیوان آب در قابلمه بجوشانید و صاف کنید سپس نعناع را بشویید و داخل آن بریزیدو
سپس شربت را بگذارید تا بجوشد و سفت شود.
سپس سرکه را داخل شربت بریزید و بعد از چند جوش آن را از روی حرارت بردارید.
هنگام سرو، مقداری خیار و کاهو رنده شده را در لیوان بریزید و با آب و یخ سرو کنید.